ASESÜLFAM-K E 950 C4H4KNO4S
Kullanım alanları: Gıda sanayiinde her türlü diyabetik ve dietetik ürün formülasyonlarında şekerin yerine kullanılan bir yapay tatlandırıcıdır. Özellikle ısıl işlem gören diyabetik ve dietetik ürünlerde, ısıya dayanıklı olması dolayısıyla tercih edilmektedir. Tatlandırıcılar sayesinde hem şeker hastalarının, hem kilo problemi olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği düşük kalorili ürünler üretilebilmektedir. Unlu mamüller, çiklet, jelatinli tatlılar, alkolsüz içecekler vb… farklı gıdalarda kullanılmaktadır. Sukroz çözeltisine göre 200 kat daha fazla düşük kalorilidir. Diğer tatlandırıcılarla birlikte kullanıldığında sinerjistik etki gösterir. Mükemmel raf ömrüne sahiptir. Pişirildiğinde veya fırınlandığında bozulmaz. Suda kolayca çözünür, fakat alkollerde az çözünür.