ASPARTAM – E 951 C14H18N2O5
Kullanım alanları: Gıda sanayiinde her türlü diyabetik ve dietetik ürün formülasyonlarında şekerin yerine kullanılan bir yapay tatlandırıcıdır. Yapay tatlandırıcılar arasında, sağladığı düzgün tat profili sayesinde en geniş kullanım alanı bulan tatlandırıcıdır. Aspartam belirli uygulamalarda tadı tetikleyebilir. Tatlandırıcılar sayesinde hem şeker hastalarının hem de kilo problemi olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği düşük kalorili ürünler üretilebilmektedir. Kullanıldığı başlıca ürünler; diyet gıdalar, alkolsüz içecekler, içecek karışımları, jelatinli tatlılar, düşük kalorili dondurulmuş tatlılar.
Özel bilgiler: Nem, aspartil ve fenilalanine ayrışmasına yol açacağından; MUTLAKA RUTUBETTEN KORUNMASI GEREKMEKTEDİR.! FENİLKETONURİ (PKU) HASTALIĞI OLAN KİŞİLER ASPARTAM TÜKETMEMELİDİRLER.