Bileşimi: Bu toz, balık jelatin (F/O: Fish Gelatin/ Orange: Balık Jelatin / Orange) ve Glıkoz şurubunun bir matrixinde çok ince damlacıklar şeklinde emdirilmiş bitkisel bir yağda stabilize Beta Karoten’in bir dağılımından oluşur. Antioksidan olarak DL-α-tocopherol ve Ascorbyl Palmitat; kekleşme karşıtı ajan olarak Trikalsiyum fosfat içerir.

Çözünürlük: Bu ürün, S/Y formülasyonundan hafifçe daha turuncu olan turuncu-sarı renkli iyi (ince) bir dağılım elde etmek için karıştırılan soğuk suya serpilebilir. (CWD: Cold Water Dispersible: Soğuk Suda Dağılır)

Stabilizasyon, Stabilite: Bu ürün DL-α-tocopherol ve Ascorbyl Palmitat’la stabilize edilir. Max. 25 oC’de kapalı orijinal ambalajında saklandığında en az 24 ay stabildir.

Depolama: Ürün, atmosferik oksijene, ışığa, ısı ve neme hassastır. Bu yüzden soğuk bir yerde sıkıca kapalı ışık geçirmez konteynerlarda depolanmalıdır. Konteynerlar ilk kez açıldıktan sonra, içeriklerinin hızla tüketilmesi tavsiye edilir.

Düzenlemeler: Beta karoten bir çok ülkede bir gıda renklendirici olarak kullanım için uygun bulunur. Bununla birlikte bağımsız ülkelerdeki düzenlemelere uyulmalıdır.

Uygulamalar: Bu tozun soğuk suda dağılabilme kolaylığı, ısıtma basamağında ısı ve zamandan tasarruf sağlaması gibi Beta karoten CWD F/O’nun avantajlarından biridir. Bu toz sulu ortamda, oda sıcaklığında Beta Karoten’in nano partiküllerinin bir dağılımını oluşturmak üzere kolaylıkla dağılır.

Ürün üretim prosesi sırasında direkt olarak eklenebilir yada yavaş bir şekilde ağırlığının 20-100 katı ağırlığındaki suya yavaş bir şekilde eklenebilir. Stok dağılımlar, tozun istenen oranda karıştırılan suyun içine yavaş bir şekilde serpilerek hazırlanır. Stok bir dağılım yalnızca doğrudan kullanım (hemen kullanım) için hazırlanmalıdır.

Beta karoten CWD F/O, özellikle meyve suları, meyve meşrubatları, limonatalar ve askorbik asit içerebilen meyve suyu konsantreleri bazındaki diğer ürünleri renklendirmek için uygundur.

Ayrıca Beta karoten’in; hazır içecek tozları, şekerlemeler, şekerli meyveler, bisküviler, sakız, dondurma, sos (krem-karamel) tozları, çorba tozları, milk shake’ler, fermente süt ürünleri, pasta, peynir vs… gibi ürünlerin herhangi birinde renklendirici olarak kullanımı kanunla yasaklanmamıştır.

Bu ürün soğuk ortamdaki mükemmel dağılım özellikleri nedeniyle, gıdaları Provitamin A bakımından kuvvetlendirmek (zenginleştirmek) için vitamin karışımlarında kullanılabilir.

Not: Beta karoten CWD F/O kullanılırken “Material Safety Data Sheet”e uyulmalıdır.