Kullanım alanları: Fırıncılık, pastacılık sektörleri ve süt ürünleri, margarinler gibi bir çok gıdada emülgatör olarak kullanılmaktadır. Son üründeki yağ içeriğine göre % 0,1-0,2 arasında kullanılması öngörülür. Distile monogliseridler nişastanın suda çözünmeyen bileşeni olan amiloz ile reaksiyonları nedeniyle ekmek içi yumuşatıcısı olarak % 2 oranında kullanıldıklarında etkili olmaktadırlar. Ancak bu dilimlemede sorun yarattığı için distile monogliseridler ve hamur yumuşatma ajanlarının eşit miktarda (% 0,75) kullanımıyla daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Et ürünlerinde yağı yeterli derecede emülsifiye etmek ve yeterli su tutulumunu sağlamak amacıyla % 0,5-1,0 arasında mono ve digliserid ilave edilmektedir. Karamellere % 0,5-1,0 arasında mono ve digliserdilerin katılması çiğneme kalitesi iyileştirilebilir ve kayganlık sağlanarak ekipmanlara yapışkanlık azaltılabilmektedir. Mono ve digliseridler hazır kek karışımlarında ve ambalajlanmış her türlü hazır gıdada, kahve beyazlatıcılarında ve dondurulmuş tatlılarda çok geniş kullanım alanı bulunmaktadır.