HEMİSELÜLAZ
Kullanım alanları: Hemiselülaz mikrobiyolojik bazlı, toz bir enzim preparatıdır. Ürün ağırlıklı olarak pentosanaz, hemiselülaz vb enzimler içermektedir. Tüm mayalanmış fırın mamülerine, hacim, kabuk yapısı, genel görünüm ve yüzey özelliklerini iyileştirmek amacıyla kullanılır. Bu tip enzim preparatları kazanılmış pratik uygulama ve tecrübeler doğrultusunda elde edilmektedir. Dayandıkları mikroorganizmalar; Aspergillus türleridir. Kullanım miktarı; 100 – 200 ppm (10 – 20 gr/100 kg una) (Un kalitesi, formülasyon ve teknolojiye göre değişir)
Mayalanmış ürünlerde kullanılır. Hamur kalitesini düzeltmenin yanı sıra hacmi, iç yumuşaklığı arttırır, gözenek ve kabuk yapısı ile genel görünüşü iyileştirir.