Kullanım alanları: Lesitin, hayvan ve bitki dokularının ortak bir bileşenidir. Bir takım doğal fosfolipitler içerir. Elde edildiği ana kaynaklar; yumurta sarısı ve soyadır. Kullanıldığı ürünlerde yağ ve su fazının birbirinden ayrışmasını engelleyen emülgatör özelliği ve acılaşmayı geciktiren antioksidan özelliği sayesinde vazgeçilmez bir katkıdır. Tavada kızarma sırasındaki sıçramaları azaltıcı ve unlu mamüllerde yumuşaklığı sağlayıcı özellikleri de oldukça önemlidir. Standarize ve modifiye edilmiş lesitinin, unlu mamüller, çikolata, dondurma, bebek maması, margarin gibi ürünlerde kullanılması zorunludur. Margarinlerde emülgatör olarak ve çamurumsuluğu önleme; çikolata, karameller ve kaplama maddelerinde yapışmayı önleme, kristalizasyon ve viskosite kontrolü; kakao tozlarında ve hazır içeceklerde emülgatör, nemlendirici ve disperse edici ajan olarak; unlu mamüllerde kristalizasyon kontrolü, emülgatör, nemlendirici, disperse edici ajan ve iç-dış sertleşme ajanı olarak; peynir ürünlerinde emülgatör ve serbestleşme ajanı olarak; et ve kümes hayvanlarında esmerleştirici ve fosfat disperse edici ajan olarak kullanılır. Lesitin  en fazla gıda sanayiinde kullanılmasının yanında, ilaç, kozmetik, boya ve yan sanayilerinde de kullanım alanı bulunmaktadır.

Kullanım miktarları:

Aroma üretimi : % 25-30 (aromanın)
Bisküvi ve kraker : % 0,3-1  (son üründe)
Çikolata ve kaplamaları : % 0,3-0,6  (son üründe)
Dondurma : % 0,05-0,21  (karışımın)
Et ürünleri : % 0,1-0,3  (kuru maddenin)
Fırıncılık ve pastacılık ürünleri : % 0,5-2  (un oranının)
Gofret ve kornetler : % 1-3  (un oranında)
Hazır içeceklerde : % 1-2  (direkt spreyleme)
Hazır mamalar : % 0,2-1  (son üründe)
Hazır kek karışımları : % 0,2-0,3  (un oranının)
Hayvan yemleri : % 0,3-1  (yem karışımının)
Karamel kaplı mısır gevreği : % 0,1-0,5  (direkt uygulama)
Krema dolguları : % 6-10  (yağın)
Makarna : % 0,2-0,3  (un oranının)
Margarin : % 0,2-0,5 (son üründe)
Meyva tozları ve şekerlemeler : % 0,5-1  (son üründe)
Sakız : % 0,7-2  (son üründe)
Salata sosları : % 0,2-0,5  (karışımın)
Süt tozu : % 0,4-1  (yağda çözerek)
Yağlama : % 5-10  (yağın)
Yumuşak karameller : % 6-10  (yağ oranının)