Özellikleri: Malik asit doğal olarak elma, kayısı, muz, kiraz, üzüm, portakal kabuğu, şeftali, armut, erik, brokoli, havuç, taze fasulye ve patates gibi birçok gıdada bulunmaktadır. Maleik ve fumarik asitlerin katalizör varlığında hidrate edilmesiyle sentezlenmektedir. Diğerlerine göre daha düşük erime noktasına sahiptir.

Kullanım alanları: Gıdalarda asitlik verici olarak kullanılmaktadır. Sitrik asitten daha güçlü bir asidik tada sahiptir. Mayhoş bir lezzete sahiptir. Sitrik asitten % 20 daha az malik asit kullanılarak aynı asiditeye ulaşmak mümkündür. En yaygın kullanım alanı, meyve lezzetli karbonatlı içecekler ve şuruplar olup elma, üzüm ve diğer meyve sularına rengi stabilize etmek amacıyla katılmaktadır. Meyve suları konsantrelerine asitliği düzenleyici olarak malik asit katılması içeceğin doğal lezzetini artırmakta, askorbik asitle sinerjistik etki oluşturarak ve bakır ve demirle stabil kompleksler oluşturarak oksidasyonu önlemektedir. Berrak şarap elde edebilmek amacıyla şarapta asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Alkolsüz içeceklerde, konserve meyve ve sebzelerde, meyve sularında, şekerlemelerde, ciklette ve jelatinli tatlılarda kullanıldığı gibi, ilaç boya ve metal sanayilerinde de yaygın kullanıma sahiptir.