Tahmini karbonhidrat kompozisyonu (kuru bazda)

Dekstroz: % 2 Maltoz: : % 6 Diğerleri: : % 92

Özellikleri ve kullanım alanları: Geleneksel hacim artırıcı olarak kullanılan malto dextrinler nişastadan daha düşük molekül ağırlıklı karbonhidratlardır. Tatlımsı bir tada sahip değildir, yada çok hafif tatlıdır. Higroskobik katkı değildir ancak suda kolay çözünür ve dağılır. Besleyicidir. Kuru ve iyi havalandırılmış alanlarda, kekleşmeyi engellemek için su ve nemden uzak depolanmalıdır. Yaygın olarak gıda, kağıt ve ilaç endüstrisinde kullanılmaktadır. Sütte, dondurmada, çikolata, bisküviler, meşrubatlar, fasülye ürünleri, meyve özünde, baharatlarda ve et ürünlerinde kullanılmaktadır. Lezzet üretiminde, tozlaştırılmış gıda, dehidrate çorbalar, modifiye tozlaştırılmış süt, karameller ve şekerlemeler, çikolata doldurucuları ve milkshakelerde kullanılmaktadır. Gıda alanında malto dextrinler toz karışımdaki diğer kuru maddelerin topaklanmasını engellemektedirler. Çözündükten sonra ürünlerin yapısını iyileştirir ve pürüzsüzlük sağlar.