Antosininler, birçok meyve ve sebzede kırmızı, mor ve mavi renklerden sorumlu pigment bileşiklerdir.Her bitki kaynağı içerisinde bu pigment bileşikleri konsantrasyon, oranları ve kimyasal yapı bakımından değişir ve bunların hepsi bir yiyecek veya içecekteki renk kullanımı için etkili olur. PH, sırasıyla kırmızıdan mora, maviye, düşük pH’dan yüksek pH’a değişen ve kaymaya neden olurken, ısı ve ışık pigmentlerin gücünü düşürür. Bu nedenlerin etkileri kaynakça yani mevcut antosiyaninlerin yapısıyla değişir.

Bunları göz önüne bulundurarak Ceneviz Gıda’ nın geliştirdiği kırmızı renklendirici, toz ve sıvı formunda tüketici kullanımına sunmuştur. Ürün tamamen doğal olmakta; Carmin alternatifi bir üründür. Kaynak olarak meyve karışımı olan bu renklendirici güneş ışığına dayanıklı ve asit stabilitesi oldukça güçlü olan rengimiz gıda da pişmiş ürünler çikolata içecek , şekerleme ayrıca kozmetik sektöründe oldukça kullanışlıdır.