SODYUM ASİT PİROFOSFAT (SAPP 28)– E 450 Na2H2P2O7
Kullanım alanları: Unlu mamüllerde yaygın kullanıma sahiptir. Ayrıca patates ve şeker şurubunda renk değişimlerini (bozulmalarını) önlemek için kullanılır. Kabartma tozunda ana hammaddelerden biridir, kabarmayı tetiklemek amacıyla kullanılmaktadır.
Uygulama yerleri ve limitleri
Çerezler | : 5 gr/kg |
Çikolata ve malt içeren sütlü içecekler | : 2 gr/kg |
Çorbalar ve et suları | : 3 gr/kg |
Dondurulmuş balık fileto | : 0,005 gr/kg |
Et ve sebze ürünleri için olan parlatıcılar | : 4 gr/kg |
Fırıncılık ürünleri | : 20 gr/kg |
Hazır kek unları | : 20 gr/kg |
İşlenmiş patates ürünleri | : 0,1 gr/kg |
Kahvaltılık hububatlar | : 5 gr/kg |
Pasta süsleme şekerleri | : 10 gr/kg |
Sütlü yumurtalı hamur | : 5 gr/kg |
Şehriyeler, erişte | : 2 gr/kg |
Şekerlemeler | : 5 gr/kg |
Tatlılar | : 3 gr/kg |
Toz tatlı karışımları | : 7 gr/kg |