Kullanım alanları: Unlu mamüllerde yaygın kullanıma sahiptir. Ayrıca patates ve şeker şurubunda renk değişimlerini (bozulmalarını) önlemek için kullanılır. Kabartma tozunda ana hammaddelerden biridir, kabarmayı tetiklemek amacıyla kullanılmaktadır.

Uygulama yerleri ve limitleri

Çerezler : 5 gr/kg
Çikolata ve malt içeren sütlü içecekler : 2 gr/kg
Çorbalar ve et suları : 3 gr/kg
Dondurulmuş balık fileto : 0,005 gr/kg
Et ve sebze ürünleri için olan parlatıcılar : 4 gr/kg
Fırıncılık ürünleri : 20 gr/kg
Hazır kek unları : 20 gr/kg
İşlenmiş patates ürünleri : 0,1 gr/kg
Kahvaltılık hububatlar : 5 gr/kg
Pasta süsleme şekerleri : 10 gr/kg
Sütlü yumurtalı hamur : 5 gr/kg
Şehriyeler, erişte : 2 gr/kg
Şekerlemeler : 5 gr/kg
Tatlılar : 3 gr/kg
Toz tatlı karışımları : 7 gr/kg