Özellikleri: Tatlandırıcı olarak kullanılan en yaygın siklamattır. Suda kolaylıkla çözünür. Depolama ve işleme sırasında kararlıdır. Isıya karşı kararlıdır. pH: 2-10 arasında hidrolitik parçalanmaya karşı stabiliteleri yüksektir. Dişlere zararsızdır, diyet ürünlerinde kullanım için uygundur ve diğer tatlandırıcılarla sinerjistik etkiye sahiptir. Düşük maliyetidir ve meyve tatlarını tamamlayıcıdır. Şekerden 30 kat daha tatlıdır. Besleyici amacı olmayan ürünler için bir tatlandırıcı seçeneğidir.Uygulamalar: Alkolsüz içecekler, süt ürünleri, konserve ürünler, pişirilmiş gıdalar, ilaç ürünleri, şekerlemeler, meyve bazlı ürünler ve soslarda kullanılmaktadır.