Kullanım alanları: Çözünürlüğü yüksek bir asittir. Asitlik düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Kendine has aromasından dolayı tercih edilmektedir. Kuvvetli mayhoş tada sahiptir. Meyvelerde doğal olarak bulunmaktadır. Şarap üretiminde nötralizasyon veya pH düzenleyici olarak kullanılır. Başlıca üzüm lezzetli içeceklerde kullanılan bu madde, üzüm lezzetli mayhoş tattaki reçeller, marmelatlar ve şekerlemelere de asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Sert şekerlerde ekşi elma, vişne ve diğer mayhoş tatları vermek için tartarik asit ile sitrik asit karışımı kullanılmaktadır. Antioksidanlarla birlikte kullanıldığında sinerjist etki yapan tartarik asit öğütülmüş baharatlarda stabilizör olarak ve hayvansal veya bitkisel yağ içeren gıdalarda şelat ajanı olarak kullanılmaktadır. Tartarik asit peynirlerde antioksidanlarla birlikte kullanıldığında sinerjistik olarak renk kayıplarının ve acılaşmanın engellenmesinde kullanılmaktadır.